Jääoludest

Seoses halvenenud jääoludega keelab Lõuna prefektuur Lämmi- ja Pihkva järve jääle väljumise jalgsi ja maastikusõidukitega.

——————-

Enne jääle minekut tutvu piirivalveinfoga: https://www.politsei.ee/et/nouanded/jaaolud/

15. jaanuarist on lubatud minna jalgsi ja maastikusõidukitega Lämmijärve ja Pihkva järve jääle. Lämmi- ja Pihkva järvel liikudes tuleb silmas pidada, et keelatud on ligineda nii jalgsi kui maastikusõidukitega jõgede ja ojade suudmetele lähemale kui 150 meetrit ning Salu saarele lähemale kui 300 meetrit. Samuti on keelatud liikuda jääl Laaksaare ja Piirissaare traaversilt (Uhtinina) põhja suunas.

Jalgsi Lämmi- ja Pihkva järve jääle minnes on soovituslik kordonis registreerida nii järvele väljumine kui ka tagasitulek. Nii saab piirivalve jälgida, kas olete järvelt ohutult tagasi jõudnud ning võimaliku puhul korral alustada koheselt otsinguid. Piirivalvurid hoiavad oma päästemeeskondi maksimaalses valmisolekus tagamaks, et järvejääl hättasattunutele võimalikult kiiresti abi saaks osutada.

Comments are closed.